Ambrosia

Ambrosia is een nederlandstalig rollenspel en speelt zich af in een unieke setting, geïnspireerd door de geschiedenis en de folklore van de Lage Landen in de duistere middeleeuwen. Dit is de wereld die wordt weergegeven op de meest lugubere werken van Jheronimus Bosch of Pieter Bruegel, een wereld van drassige polders, mistige heidelandschappen en tochtige, oude kastelen.

Het spel biedt een combinatie van politiek spel en klassiek avonturieren, waarbij verdoken conflicten aan het hof even dodelijk kunnen zijn als een rechtstreekse confrontatie met een monsterachtige wezen uit vergeten tijden. Maar Ambrosia geeft je bovenal een levende setting waarin de beslissingen die de spelers nemen een rechtstreekse invloed uitoefenen op de spelwereld terwijl het interactieve verhaal nog steeds centraal staat.

Dit spel haalt jongere spelers uit hun comfort zone door ze realistische, kwetsbare personages te geven en tracht de veteranen onder ons te boeien door ook (middeleeuwse) moraliteit en menselijkheid een belangrijke rol te laten spelen. Op die manier tracht Ambrosia jong en oud samen terug rond de speltafel te krijgen, een boeiend verhaal te vertellen dat alle deelnemers samen gaandeweg ontwikkelen, en vooral het Nederlandstalig rollenspel nieuw leven in te blazen!

Meer informatie over Ambrosia vind je op de site van de maker.

Het Ambrosia regelboek is bij ons te koop en vind je hier.